Plan dnia

Plan dnia

Godzina - Zajęcia

7:00 – 8:30 Zabawy swobodne

8:40 – 9:00 Śniadanie

9:15 – 9:30 Piosenki i zabawy na rozpoczęcie dnia

9:30 – 10:00 Zajęcia: sensoryczne, plastyczne lub muzyczne

10:00 – 10:30 Spacer

10:45 – 11:00 Obiad (1 danie – zupa)

11:00 – 13:30 Przygotowanie do drzemki i sen

13:30 – 14:00 Obiad (2 danie)

14:00 – 14:50 Spacer, czytanie książek i zabawy

14:50 – 15:00 Podwieczorek

15:00 – 17:00 Obiory dzieci i swobodna zabawa

Jedzenie jest ważne

Jedzenie jest ważne

Od pierwszych dni istnienia Lililaj żywienie naszych dzieci jest dla nas bardzo ważne.

Nie zmuszamy do jedzenia. Zależy nam na tym by dzieci lubiły jeść zdrowo, by nauczyć je zdrowych nawyków żywieniowych i przyjemności płynącej z czasu spędzonego na wspólnym posiłku.

W Lililaj nie mamy możliwości gotowania dla naszych podopiecznych, ale poszukiwania idealnego dostawcy posiłków zakończyliśmy sukcesem. Pyszne i zdrowe dania do Lililaj dostarcza Golden Diet – firma specjalizująca się w spersonalizowanym cateringu dietetycznym. Oprócz „standardowych” posiłków Golden Diet przygotowuje również opcję wege czy bez nabiału – jeśli więc Twojego dziecko jest na diecie specjalnej, w naszym żłobku nie będzie to żaden problem.

Poniżej odnajdą Państwo przykładowe menu naszych dzieci. Dokładne, tygodniowe menu serwowane w Lililaj Rodzice otrzymują zawsze na początku tygodnia (wiadomość na messendżerze/ sms).

Poniedziałek

Śniadanie – Kaszka kukurydziana z malinami

Zupa – Krupnik

Danie główne – Makaron w pesto szpinakowym

Podwieczorek – Mix owoców (jabłka i banany)

Wtorek

Śniadanie – Bagietka z pastą jajeczną i warzywo

Zupa – Krem z kukurydzy

Danie główne – Indyk w sosie pomidorowo – kokosowym z ryżem

Podwieczorek – Szpinakowe paluchy francuskie

Środa

Śniadanie – Pancakes ryżowo – bananowe

Zupa – Zupa jarzynowa z kalafiorem

Danie główne – Kluski ziemniaczane z ziołami

Podwieczorek – Serniczek z gorzką czekoladą

Czwartek

Śniadanie – Bagietka razowa, parówka i warzywo

Zupa – Kapuśniak

Danie główne – Naleśniki „Oreo”

Podwieczorek – Owoce (jabłko i kiwi)

Piątek

Śniadanie – Brzoskwiniowa owsianka

Zupa – Rosół z makaronem

Danie główne – Risotto z morszczukiem i dynią

Podwieczorek – Chlebek bananowy